Kurabiye TarifleriPastane Kurabiyeleri

Kartopu Beze

Kartopu Beze Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağından 2 kaşık eksik şeker
  • Bir kap kaynar su

Kartopu Beze Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle bu tarif  7 tepsi beze denemesinden sonra yapılan ve pastaneden de mükemmele kavuşan bir beze tarifidir. Verdiğim ip uçlarını yapmazsanız içi sakız gibi olur ve kıvamını tutturamazsınız.
Yumurta akının sarısı kesinlikle karıştırmadan ped şişe ile sarısını içine çekip akını ayırın.
Tarif:
Bir kap dolusu kaynar suyun içine cam yada semarik kaseyi koyuyoruz. 2 yumurta akının içine 1 kaşık 1 kaşık şekeri ağır ağır koyarken mikserin turbo ayarını açıp karıştırmaya başlıyoruz. Kıvamı süzme yoğurt veya kremşanti gibi olasıya kadar karıştırın. Şekerin tamamını koyduktan sonra kabı sıcak suyun içinden çıkartalım. Önemli olan içinde şeker parçalarının kalmamış olması. İçine 5 – 6 damla limon sıkın bezeler bembeyaz çıkacak.
Beze yaparken yanmaz kağıt kullanmıyorum çünkü tepsinin sıcaklığı altını sertleştirip yayılmasını önlüyor ayrıca tepsiye de yapışmıyor. Bezeyi küçük küçük yaparsanız içi tamamen pişmiş oluyor ve içinde sakızlanma olmuyor ağızda çok güzel dağılıyor. Ben şekerli seviyorum dilerseniz şeker miktarını biraz daha düşürebilirsiniz.
10 dk önceden açıp ısıtılan fırın da orta katta (Fırın çeşidine göre 125-150 derece ye ayarlayın eğer fırında fan özelliği varsa onu da açın benim fırında 45 dk yetiyor. Üzerinin sararmasına izin vermeyin zaten limondan dolayı pek sararmıyor. ) fırın içinde ışık varsa bezenin üzerindeki parlaklık geçince ve hafif çatlayınca pişmiş demektir.
Yorumlarınızı bekliyorum afiyet olsun.

, Kartopu Beze www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı