Kartopu Kurabiyem

Kartopu Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı kadar un (Bardak ölçüm 200 ml)

Kurabiyeleri bulamak için

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Kartopu Kurabiyem Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç tüm malzemeler derin bi kaba alınıp homojen bi kıvam alana kadar yoğurulur.
  2. Ardından kontrollü bi şekilde un ilave edilerek yoğurma işlemine devam edilir.
  3. Ele yapışmayan bi hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim hiç beklemeden ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elde yuvarlanıp pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
  4. 170 derecede alt üst ayarda pembeleşene kadar pişirilir.
  5. Kurabiyeler piştikten sonra hindistan cevizi tozşeker ve pudra şekerine bulanır. Servise hazır afiyet olsun.

Kartopu Kurabiyem

Kartopu Kurabiyem

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir