«

Kartopu (Pişmaniye) Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1. 5 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağına yakın un

Bulamak için:

  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 dolu çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • (Çay bardağı Ajda)

Kartopu (Pişmaniye) Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeleri iyice karıştıralım.
  2. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. 1. 5 bardaktan biraz fazla un gidecektir.
  4. Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirelim.
  5. Küçük yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  6. 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika beyaz kalacak şekilde pişirelim.
  7. Bulamak için malzemeleri karıştıralım.
  8. Fırından çıkan kurabiyeleri acele ederek sıcakken karışıma batıralım.
  9. Gevrek olması için üzeri açık bir şekilde iyice soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.

Kartopu ( Pişmaniye) Kurabiye

Kartopu ( Pişmaniye) Kurabiye

Kartopu ( Pişmaniye) Kurabiye

Kartopu ( Pişmaniye) Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *