Kurabiye Tarifleri
Karyağdı Kurabiyesi

Karyağdı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un
ÜZERİ İÇİN;
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Karyağdı Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
KARYAĞDI KURABİYESİ
Herkes pastanelerden hazır aldığınızı sanacak o kadar lezzetliki deneyin asla pişman olmayacaksınız👍😋
- Margarin sıvı yağı ve pudra şekerini bir kaba alalım yoğuralım.
- Nişastayı ve unu ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlak şekilde hamuru bastırmadan tepsiye dizelim.
- Isıdan dolayı kurabiyeler hafif yayılma yapacaktır o yüzden hamuru bastırmadan tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altları hafif kızarmış üsteleri beyaz kalacak sekilde fırından alalım.(20 dk dan sonra kontrol edin altları kızarmışsa fırından alınız)
- Kurabiyeler soğumadan ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz hindistan cevizi ve pudra şekerli karışıma bulayalım.
- Uzun süre bayatlamayan bu kurabiyeleri kavanozlarda saklayabilirsiniz👍😊
Not; 🗒
Kurabiyelerin tadı tatlıydı bize göre gayet iyidi
Çok tatlı sevmeyenler pudra şekerinin miktarını azaltıp koyabilir 👍💯
Damak tadınıza kalmış 👍😊