Kurabiye Tarifleri

Katı Yağsız Benekli Kurabiye

Katı Yağsız Benekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1-1, 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 damla vanilya özütü
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığından biraz az kakao (ayıracağınız hamur miktarına göre artırılıp azaltılabilir)

Katı Yağsız Benekli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yağ ve şekeri karıştırıp yumurtayı ekliyoruz.
  2. Vanilya özütü ve kabartma tozunu katıyoruz.
  3. Unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz.
  4. Tüm malzemelerden yumuşak bir hamur elde ediyoruz (Gerekirse un ekleyin ele yapışmayan bir hamur olacak).
  5. Hamurun bir parçasını ayırıp kakao ekliyoruz.
  6. Hamurdan seçtiğimiz rengi açıp diğer renkten üzerine küçük parçalar koyup tekrar açıyoruz.
  7. Çay bardağı ile kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  8. 200 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Katı Yağsız Benekli Kurabiye

Katı Yağsız Benekli Kurabiye

Katı Yağsız Benekli Kurabiye

Katı Yağsız Benekli Kurabiye

Katı Yağsız Benekli Kurabiye

Katı Yağsız Benekli Kurabiye

Katı Yağsız Benekli Kurabiye

Katı Yağsız Benekli Kurabiye

Katı Yağsız Benekli Kurabiye

Katı Yağsız Benekli Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı