Kavala Kurabiyesi

Kavala Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 200 gr tereyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı badem yada fındık(iri kıyılmış olacak)
  • 1 vanilya
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri

 

Kavala Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

İri kıyılmış fındık ya da bademi tavada hafifçe karıştıralım. Soğumaya bırakalım. Aynı tavada elediğimiz unumuzu sarı renge dönene kadar kavuralım(dikkat: yakmayalım ) un da soğuduktan sonra içine oda sıcaklığında erimiş tereyağı, oda sıcaklığında yumurtanın beyazı, vanilya, pudra şekeri, kabartma tozunu ve fındığı ekleyip yoğuralım. Merdane ile 1 cm kalınlığında açıp su bardağı yardımıyla önce daireler keselim ve sonra dairelerin ucunu alarak yarım ay yapalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim( benim fırınımda 12 dakikada pişti. Hafif pembelik yeter. Yoksa kuru yanık gibi olur) soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökülerek servis yapılır 🙂 afiyet olsun:)
NOT: unu tavada kavurduktan sonra başka bir kaba aktarın ki tavanın sıcaklığı ile yanmasın 🙂

, Kavala Kurabiyesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir