Kurabiye Tarifleri

Kavala Kurabiyesi Bademli Orijinal Lezzet

Kavala Kurabiyesi Bademli Orijinal Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 150 gram tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurtanın akı (kıvamı tutturmak için)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri çekilmiş tuzsuz badem

Üzerini kaplamak için ;

  • Pudra şekeri

Kavala Kurabiyesi Bademli Orijinal Lezzet Tarifi Yapılışı

  1. Kavala kurabiyesini hazırlarken ilk önce unu orta ateşte kokusu çıkıp hafif sararıncaya kadar kavuralım.
  2. Soğuması için beklemeye alalım.
  3. Bademleri bütün olarak ya da çekilmiş şekilde kavuralım. Soğuması için bekleyelim.
  4. Unu kavurduğumuz için bazı yerlerinde topaklanmalar olacaktır.
  5. Onları açmak için eleyerek derin bir kap içine alalım.
  6. Daha sonra kabartma tozunu, vanilyayı, tereyağını ve bademleri ekleyerek yoğuralım.
  7. Hamurun toparlanmaması sizi korkutmasın en son yumurta akını da ilave edip iyice yoğuralım.
  8. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz zemine alarak merdane yardımıyla arzu ettiğimiz kalınlıkta açalım.
  9. Ay şeklinde bir kalıpla yada çay bardağı ile şekil verelim ve fırın tepsisine yerleştirelim.
  10. Fırınınızın ayarına göre 180 derecede 10 dakika kontrollü olarak pişirelim.
  11. Pişen kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğuma bırakalım.
  12. Soğuyan kurabiyelerin üzerlerini pudra şekeriyle kaplayıp servis edelim. Herkese afiyet olsun.

Kavala Kurabiyesi: Bademli Orijinal Lezzet

Kavala Kurabiyesi: Bademli Orijinal Lezzet

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı