Kavala Kurabiyesi Tarifi

Birbirinden güzel kurabiye tariflerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazımızda Kavala Kurabiyesi Tarifi vereceğiz.

  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bard.sıvıyağ
  • 1 çay bard.pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kab.tozu
  • 1 çay bard.iri parçalanmış badem
  • 3 su bard.un

Arkadaşlar Kavala kurabiyemiz için ilk olarak unumuzu çelik bir tavada hiç yağ koymadan az sararana dek kavuruyoruz ve güzelce eliyoruz.

► Daha sonra bademlerimizi de yağsız bir tavada kavuruyoruz

► Sonrasında yağımızı pudra şekerimizi ve yumurtamızı koyarak yaklaşık olarak beş dk. kadar elimizle güzelce karıştırıyor ve kavurduğumuz unumuzu ve kabartma tozumuzu ekliyoruz

► Daha sonrasında unumuz kavrulduğu için hamurumuzun toparlanması biraz zor oluyor şayet hamurunuz toparlanmaz ise bir yemek kaşığı süt ilave edebilirsiniz

► Sonrasında elimizle hamuru düzeltip kalıpla yada bardakla ay şekli veriyoruz

► Daha önceden ısıtmış olduğumuz170 derecelik fırınımızda  yaklaşık olarak 15 dk kadar üstü kızarmayacak şekilde pişiriyor ve soğuduktan sonra pudra şekeri serpiştirerek servise sunuyoruz. Afiyet olsun…

Tarifi Puanlandır:
12345

2 thoughts on “Kavala Kurabiyesi Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir