Kurabiye Tarifleri

Kavala Kurabiyesi Tarifi

Birbirinden güzel kurabiye tariflerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazımızda Kavala Kurabiyesi Tarifi vereceğiz.

  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bard.sıvıyağ
  • 1 çay bard.pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kab.tozu
  • 1 çay bard.iri parçalanmış badem
  • 3 su bard.un

Arkadaşlar Kavala kurabiyemiz için ilk olarak unumuzu çelik bir tavada hiç yağ koymadan az sararana dek kavuruyoruz ve güzelce eliyoruz.

► Daha sonra bademlerimizi de yağsız bir tavada kavuruyoruz

► Sonrasında yağımızı pudra şekerimizi ve yumurtamızı koyarak yaklaşık olarak beş dk. kadar elimizle güzelce karıştırıyor ve kavurduğumuz unumuzu ve kabartma tozumuzu ekliyoruz

► Daha sonrasında unumuz kavrulduğu için hamurumuzun toparlanması biraz zor oluyor şayet hamurunuz toparlanmaz ise bir yemek kaşığı süt ilave edebilirsiniz

► Sonrasında elimizle hamuru düzeltip kalıpla yada bardakla ay şekli veriyoruz

► Daha önceden ısıtmış olduğumuz170 derecelik fırınımızda  yaklaşık olarak 15 dk kadar üstü kızarmayacak şekilde pişiriyor ve soğuduktan sonra pudra şekeri serpiştirerek servise sunuyoruz. Afiyet olsun…

Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı