«

Osmanlıya dayanan bir bademli kavrulmuş un kurabiyesidir. Edirne de çok meşhurdur. Edirne kurabiyesi de diyenler vardır. Çok nefis ve lezzetli kurabiyedir.

Malzemeler:

  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı blendırdan çekilmiş tuzsuz badem
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş badem
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

 

Hazırlanışı:

  1. 1 su bardağı un ve bademleri tavaya koyup Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, orta ateşte un hafif bir renk alana kadar kavurun.
  2. Ayrı bir tabağa dökün, kavrulmaya devam etmesinler.
  3. Yoğurma kabına soğuttuğunuz un ve badem karışımını, tereyağını, 1 tane yumurtayı pudra şekerini ve kabartma tozunu alın yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurun.
  4. Hamurdan bir miktar alarak 1-1,5 cm kalınlığında açın ve ay şeklinde kesin.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
  6. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan bereketli_sofralar’a teşekkür ederiz.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *