«

Kavrulmuş Cevizli Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;

  • 250 gr margarin veya tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı sirke (elma veya üzüm farketmez)
  • 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt (koyu kıvamlı)
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Yaklaşık 2, 5 su bardağı un
  • Not: Un ölçüsü değişiklik gösterebilir kontrollü gitmenizi öneririm :)

Hamuru açmak için ;

  • Merdane
  • Un

İç Malzemesi İçin ;

  • 6-7 adet orta boy sarı elma
  • 7 yemek kaşığı toz şeker (pudra şekeri de olabilir)
  • 1 çay bardağından biraz eksik kavrulmuş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin ;

  • Pudra şekeri

Kavrulmuş Cevizli Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak elmalar bir kapta rendelenir ve ardından yapışmaz bir el tavasına konur.
  2. Üzerine verilen miktardaki toz şeker eklenir elmalar suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirilir.
  3. Ardından suyunu çekince 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağ eklenir.
  4. Tereyağ eridikten sonra içine 1 tatlı kaşığı tarçın eklenir biraz karıştırılır ve ayrı bir yerde önceden kavrulmuş ceviz içi eklenir altı kapatılır ve soğuması için ayrı bir kaba alınır.
  5. Vermiş olduğum ölçülerdeki margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, sirke, pudra şekeri ve nişastayı bir yoğurma kabına alınır bütün malzemeler güzel bir kıvam alana kadar el ile yoğrulur.
  6. Harç kıvam aldıktan sonra kontrollü bir şekilde un eklenmeye başlanır hamur yumuşak ele yapışmayan ve kolay şekil alacak hale gelene kadar yoğrulur ve 10 dakika kadar oda ısısında dinlendirilir
  7. Hamurunuza istediğiniz şekli verebilirsiniz ben merdaneyle açıp bir su bardağıyla kestim ve ortalarına elma harcından koyup birleştirdim gerçekten çok kolay oldu :)
  8. Hamura istenilen şekil verildikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  9. Önceden ısıtılmış 170° alt üst fanlı ayarda kontrollü bir şekilde 20-25 dakika altı ve üstü hafif pembeleşene kadar pişirilir
  10. Kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpilir ve servis tabağına alınır

Afiyet olsun :)

Kavrulmuş Cevizli Elmalı Kurabiye Tarifi

Kavrulmuş Cevizli Elmalı Kurabiye Tarifi

Kavrulmuş Cevizli Elmalı Kurabiye Tarifi

Kavrulmuş Cevizli Elmalı Kurabiye Tarifi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *