«

Kavrulmuş Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kavrulmuş Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak unu tavada sürekli karıştırarak pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  2. Kavrulan unu soğumaya bırakıyoruz. Bir kapta yumuşamış tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırıyoruz.
  3. Karışımın üstüne un hariç diğer malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
  4. Soğuyan unu eleyerek karışıma ekliyoruz ve yoğuruyoruz. Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda oluyor.
  5. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil veriyoruz. (Ben kurabiyelerin üstüne kavrulmuş fındık koydum ama siz isterseniz tuzsuz fıstık koyabilirsiniz ya da bir şey koymazsınız sizin arzunuza kalmış. )
  6. Ve hazırladığımız kurabiyeleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 10 dakika) pişiriyoruz.
    Afiyet olsun

Kavrulmuş Kurabiye

Kavrulmuş Kurabiye

Kavrulmuş Kurabiye

Kavrulmuş Kurabiye

Kavrulmuş Kurabiye

Kavrulmuş Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *