«

Kavrulmuş Susamlı Bitli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğine un

Kavrulmuş Susamlı Bitli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yağsız tavada bir bardak susamı , rengi hafif pembeleşene kadar kavurup soğumaya bırakın.
  2. Yumuşamış margarin ile pudra şekerini karıştırın.
  3. Daha sonra sıvı yağ, nişasta, susam, vanilya, kabartma tozunu ve unu da ilave edip iyice karıştırın.
  4. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun.
  5. Elinizde hamura şekil verip yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin. Afiyet olsun.

Kavrulmuş Susamlı Bitli Kurabiye

Kavrulmuş Susamlı Bitli Kurabiye

Kavrulmuş Susamlı Bitli Kurabiye

Kavrulmuş Susamlı Bitli Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *