Kurabiye Tarifleri
Kavrulmuş Susamlı Tatlı Kurabiye

Kavrulmuş Susamlı Tatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı içine beyazı dışı için
- 3, 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2, 5 su bardağı un
Kavrulmuş Susamlı Tatlı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Teflon tavada susamımızı kavuruyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
- Karıştırma kabına tereyağ 1 yumurta sarısı 1 su bardağı susamı ve pudra şekeri vanilya kabartma tozu ekleyip iyice karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
- Fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın, yuvarlanan topları önce yumurta beyazına sonra susam/çörek otuna bulayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıkla dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Ağızda dağılan muhteşem lezzetli bir kurabiye. 😋👌