Kurabiye Tarifleri
Kavrulmuş Unlu Elmalı Kurabiye

Kavrulmuş Unlu Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında margarin
- 1 su bardağı kavrulmuş un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar beyaz un (1, 5 su bardağı kadar)
İç Harcı
- 4 elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Üzeri için
- Pudra şekeri
Kavrulmuş Unlu Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcını yapın. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelin.
- Rendelenmiş elmaların suyunu sıkıp, bir tavada elmaları şeker ve tarçınla kavurun.
- Suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın. (Soğuk olması gerekli ki hamuru yumuşatmasın. )
- Daha sonra 1 su bardağı unu kuru bi tavada kavurun rengi döndükten sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Daha sonra hamur için margarin, sıvı yağ, pudra şekeri, yoğurdu karıştırma kabına alın ve bir çatal yardımıyla ezin.
- Ardından kavrulmuş unu, kabatma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın.
- Beyaz unu eklemeye başlayın ele yapışmayan bir hamur yapın.
- Hamuru 2 parçaya bölün ve 1 parçasını unladığınız tezgahta dikdörtgen şekilde açın.
- Dikdörtgen olması için yan kısımlarını daha sonra kullanmak üzere kesin.
- Ardından 2 cmlik şeritler kesip elma harcından sürün.
- Şeritleri rulo yapmaya başlayın. 1 şeritten 3-4 rulo çıkacak şekilde yapın.
- Şekil verirken zorlanırsınız. O nedenle ruloları elinize alıp şekillerini düzeltin.
- Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.
- Yağlı kağıt sarılmış tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.