Kurabiye Tarifleri
Kavrulmuş Unlu Fındıklı Kurabiye (Ağızda dağılan )

Kavrulmuş Unlu Fındıklı Kurabiye (Ağızda dağılan ) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 250 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Kavrulmuş Unlu Fındıklı Kurabiye (Ağızda dağılan ) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavamıza çekilmiş fındık ve 1 su bardağı unu alalım. Ve ocağa koyalım. 4-5 dakika Unun rengi dönene kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım (tamamen buz gibi soğumuş olmalı )
- Kavrulmuş unumuz soğuktan sonra artık kurabiyelerin yapımına başlayabiliriz.
- Kavrulmuş un, ve normal unumuz hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve güzelce karıştıralım .
- Kavrulmuş unumuzu da ekleyip yoğuralım ve unu yavaş yavaş ekleyelim hamuru yoğuralım. Kulak memesi kıvamında olsun.
- Hamuru yoğurduktan sonra 15 dakika buzlukta bekletelim. Ve çıkartıp şekil verelim. hamurdan bir parça alıp rulo şeklinde saralım ve üzerini çatalla çizip keselim.
- Tepsiye dizelim ve önceden ısıtılmış 180°derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- İsteğe bağlı üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz. ( ben bu sefer kullanmadım böyle de çok güzel oluyor pudra şekerli de. )
Afiyet Olsun ❤🌸