Kurabiye Tarifleri
Kavrulmuş Unlu Fiyonk Kurabiye
Kavrulmuş Unlu Fiyonk Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3- 3, 5 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı nişasta
- 200 gr sıvı teremyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet kelebek makarna
Kavrulmuş Unlu Fiyonk Kurabiye Tarifi Yapılışı
- 2 su bardağı unu tencereye alıp rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
- Kavrulan unu soğutalım.
- Yoğurma kabına unlar hariç bütün malzemeleri koyup karıştıralım.
- Karışıma önce kavrulmuş unu ekleyip yoğuralım.
- En son normal beyaz un eklemesi yaparak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim (beyaz unu hamur kıvam alana kadar kontrollü biçimde eklemeye devam etmelisiniz).
- Kıvam alan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım ve hafifçe yassıltalım.
- 1 kelebek makarnanın üzerini yağlayalım ve bütün yuvarladığımız hamurların üzerine makarnayla iyice bastırıp şeklini çıkartalım.
- Ben kurabiyelerin ortasına 1 tane yenilebilir incide bıraktım isterseniz sizde koyabilirsiniz.
- Hazırladığımız kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- 170 derece de ısınmış fırında kurabiyelerin rengi dönene kadar pişirelim.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun