Kayısı Çekirdekli Kurabiye

Kayısı Çekirdekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı dövülmüş kayısı çekirdeği
  • 4 su bardağı un

Kayısı Çekirdekli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un ve kayısı çekirdeği hariç tüm malzemeleri karıştıralım.
  2. Unu da yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. En son dövülmüş kayısı çekirdeğini de ekleyip karıştıralım.
  4. Hamur dan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. Afiyetle 👋

Kayısı Çekirdekli Kurabiye

Kayısı Çekirdekli Kurabiye

Kayısı Çekirdekli Kurabiye

Kayısı Çekirdekli Kurabiye

Kayısı Çekirdekli Kurabiye

Kayısı Çekirdekli Kurabiye

Kayısı Çekirdekli Kurabiye

Kayısı Çekirdekli Kurabiye

Kayısı Çekirdekli Kurabiye

Kayısı Çekirdekli Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir