«

Kayısı Reçelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 buçuk çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4 çay bardağı un (benim kullandığım ölçü)

Üzeri İçin ;

  • Kayısı reçeli
  • Çikolata
  • Hindistan cevizi

Kayısı Reçelli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler eklenir ve güzelce elle yoğrulur.
  2. Un ve kabartma tozu ilave edilip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
  3. Hamurdan küçük parçalar alınır ve yuvarlanır.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve limon sıkacağının ucu ile bastırılıp çukur yapılır.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirdikten sonra kapağı açılıp çukurlara reçel konur ve tekrar fırına verilir.
  6. 5 dakika daha pişirilir ve dilediğiniz gibi süslenir.

Afiyet olsun!

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kayısı Reçelli Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *