«

Kayısılı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 su bardağı  pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı  sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı  nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Üzerine;

  • 4 yemek kaşığı  kayısı reçelinin sıvısı
  • 4 yemek kaşığı  su
  • Hindistan cevizi

Kayısılı Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekerini derin bir kabın içinde karıştırılır.
  2. Üzerine nişasta, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. 10 dk. dinlendir.
  4. Misket büyüklüğünde parçalar alarak şekillendir tepsiye dizilir.
  5. 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişir, soğutulur.
  6. Kayısı reçeli sıvısının içine suyu kat karıştırılır.
  7. Kurabiyenin her tarafını bu sıvıya batırılır sonra  hindistan cevizine her tarafını bulanır  servis tabağına dizilir.

Not;isterseniz iki kurabiyenin arasına herhangi bir marmelat veya kahvaltılık çikolata sürerek yapıştırıp da servis yapabilirsiniz.

Kayısılı Islak Kurabiye

Kayısılı Islak Kurabiye

Kayısılı Islak Kurabiye

Kayısılı Islak Kurabiye

Kayısılı Islak Kurabiye

Kayısılı Islak Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *