Kurabiye Tarifleri
Kaysı Çekirdekli Kurabiye

Kaysı Çekirdekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 50 gr tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı mandalina kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı kayısı çekirdeği (çekilmiş)
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Kaysı Çekirdekli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yumurta, şeker, sıvı yağ, tereyağ krema kıvamına getirilir kakao, kayısı çekirdeği, hindistan cevizi, mandalina kabuğu, vanilya ve kabartma tozu eklenir, un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekil verip tepsiye dizilir.
- 180 derecede pişirilir afiyet olsun.