Keçiboynuzlu Kurabiye

Keçiboynuzlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta (sarısı içine, beyazı dışına )
  • 1. 5 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 3 su bardağı aldı )

Üzerine :

  • Yumurta akı
  • Dövülmüş ceviz

Keçiboynuzlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Tarif Gizem hanıma ait. Dokusu yumuşak bir kurabiye oluyor. Biz çok beğendik umarım sizde seversiniz 🙂
Öncelikle oda ısısında ki tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta sarısı ve şekeri karıştırın.
Daha sonra içine tarçın, keçiboynuzu tozu, kabartma tozu, vanilya ve yaklaşık 2 su bardağı kadar unu eleyerek koyun.
Hamur ele yapışmayana ve yumuşak olana dek un ilavesi ile yoğurun. Benim ki 3 bardaktan biraz fazla aldı.
Daha sonra elinizle şekillendirip önce yumurta akına, daha sonra dövülmüş cevize batırıp yağlı kağıda dizin.
180 derece fırında 20 -30 dk pişirin.
Kurabiye ertesi güne kalınca çok daha güzel oluyor.
Afiyet olsun

, Keçiboynuzlu Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir