Kedi Bastı Kurabiyesi

Kedi Bastı Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr yumuşak margarin
  • 1su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi içi;

  • 1 küçük kase kuru kayısı reçeli

Üzeri için;

  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ (çikolatayı eritirken konur)

Kedi Bastı Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

Derin bir kapta tüm hamur malzemelerini yoğurun ele yapışmayan bir hamur elde edin hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın oval şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin bir kenarlarını çatalla çizin önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dk pişirin.Kurabiyeler biraz soğuyunca aralarına kayısı reçeli sürüp iki kurabiyeyi çatal izleri karşılıklı gelecek birleştirin düz kenarlarını benmari usulü erittiğimiz çikolataya düz kenarını bandırın yağlı kağıt serili tepsiyle buzdolabında 20 dk donmasını bekleyin.
Not. Kurabiyelerin arasına bal da sürebilirsiniz.Afiyet olsun.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir