Kedi Patisi Kurabiye

Kedi Patisi Kurabiye Tarifi

Kedi Patisi Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • Marmelat

Süslemek için;

  • 2 paket bitter çikolata

Kedi Patisi Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. 150 gr oda sıcaklığında olan tereyağı, pudra şekerini, nişastayı, yumurtayı, vanilya ve tuzu yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Cevizden biraz küçük parçalara ayırıp oval bir şekil veriyoruz.
  3. Daha sonra çatalla verilen şeklin yarısını ezerek şekli oluşturuyoruz.
  4. Sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  5. Pişip soğuduktan sonra iki kurabiyenin arasına marmelat sürüp birbirine yapıştırıyoruz.
  6. Daha sonra benmari usulü erittiğimiz bitter çikolatalara kurabiyelerin uç kısmını bandırıyoruz. Hepsi bu kadar. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🙂

Kedi Patisi Kurabiye

Kedi Patisi Kurabiye

Kedi Patisi Kurabiye

Kedi Patisi Kurabiye

Kedi Patisi Kurabiye

Kedi Patisi Kurabiye

Kedi Patisi Kurabiye

Kedi Patisi Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir