Kedidili Bisküvisi Yapımı

Kedidili Bisküvisi Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 4 yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma
  • Bir tutam tuz
  • 2 su bardağı un

Kedidili Bisküvisi Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Pratik bir tarif. Hemde çok kolay. :))
Yumurtanın beyazı sarısından ayrılır. Beyazının üzerine bi tutam tuzu ilave ederek 3-4 dak çırpıyoruz. Sonra şekeri ilave edip tam kar beyazı olana kadar mikserle çırpıyoruz.
Sonra üzerine yumurta sarısını da ilave ederek 2-3 dak kadar gene çırpıyoruz.
En son nişasta ve unu da ilave ederek tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Hazır olan hamur kıvamını bir poşet yardımıyla yağlı kağıt ve ya alminyum folyo yerleştirdiğimiz tepsiye parmak inceliği ve uzunluğun da diziyoruz.
Pasta süslemek için krem kalıbıyla da dize bilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra tiramisu, pasta kenarlarına süs olarak ve ya sadece bisküvi olarak ürete biliriz.
Nuş olsun 🙂

, Kedidili Bisküvisi Yapımı www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir