«

Kel Kafa Kurabiye (Reçelli) Tarifi İçin Malzemeler

Kurabiye için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kg kadar un

Süslemek için;

  • Reçel
  • Hindistan cevizi

Kel Kafa Kurabiye (Reçelli) Tarifi Yapılışı

Annemin meşhur kel kafası, tam tersi görünse de 😛

Kurabiyemizle başlayalım.

  1. Un hariç bütün malzemeleri karıştıralım ve yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Cevizden küçük toplar yapıp 175 derecede pişirelim.
  3. Reçeli ısıtalım koyuysa birazcık sulandıralım. (Ben yarısına kayısı diğer yarısına çilek kullandım)
  4. Bir tabağa hindistan cevizi alalım ve soğuyan kurabiyeleri önce reçelere sonra hindistan cevizine bulayalım. Kel kafalarımız hazır. 😊

Afiyet Olsun. 🥥

Kel Kafa (reçelli)

Kel Kafa (reçelli)

Kel Kafa (reçelli)

Kel Kafa (reçelli)

Kel Kafa (reçelli)

Kel Kafa (reçelli)

Kel Kafa (reçelli)

Kel Kafa (reçelli)

Kel Kafa (reçelli)

Kel Kafa (reçelli)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *