Kurabiye Tarifleri
Kelebek Kurabiye

Kelebek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yeme kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (akı içerisine sarısı üzerine)
- Çörekotu
- 1 paket kabartma tozu
- 3-5 su bardağı un
Kelebek Kurabiye Tarifi Yapılışı
- 250 gram margarin veya tereyağının üzerine sıvı yağı ilave ettik.
- 2 yemek kaşığı sirke, toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yumurta akını bir kaba alalım.
- Bu karışımı iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra 2 su bardağı unu ve bir paket kabartma tozunu ekliyoruz.
- Karıştırmaya devam ediyoruz. Hamurumuz orta yumuşaklıkta oldu.
- Ellerimizle ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz.
- Daha sonra hamurumuza küçük kelebek şeklini veriyoruz.
- Tepsimize dizdiğimiz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Kurabiyelerimiz pişmeye hazır.
- 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirdiğimiz kurabiyelerimizi soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.