«

Kelebek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yeme kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (akı içerisine sarısı üzerine)
  • Çörekotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-5 su bardağı un

Kelebek Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. 250 gram margarin veya tereyağının üzerine sıvı yağı ilave ettik.
  2. 2 yemek kaşığı sirke, toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yumurta akını bir kaba alalım.
  3. Bu karışımı iyice karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra 2 su bardağı unu ve bir paket kabartma tozunu ekliyoruz.
  5. Karıştırmaya devam ediyoruz. Hamurumuz orta yumuşaklıkta oldu.
  6. Ellerimizle ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz.
  7. Daha sonra hamurumuza küçük kelebek şeklini veriyoruz.
  8. Tepsimize dizdiğimiz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  9. Kurabiyelerimiz pişmeye hazır.
  10. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirdiğimiz kurabiyelerimizi soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kelebek Kurabiye

Kelebek Kurabiye

Kelebek Kurabiye

Kelebek Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *