Kerebiç Kurabiye (Antep’in Bayram Kurabiyesi)

Kerebiç Kurabiye (Antep’in Bayram Kurabiyesi) Tarifi

Kerebiç Kurabiye (Antep’in Bayram Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket sana yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

İçi için

  • Ceviz

Kerebiç Kurabiye (Antep’in Bayram Kurabiyesi) Tarifi Yapılışı

Bayram’ın vazgeçilmezi olan kurabiyemiz 😊

  1. Sana yağını ocak’ta eritiyoruz. Yoğurma kabımıza alıyoruz.
  2. Sırası ile malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Kulak memesi kıvamına gelene kadar.
  4. Tahta kereviç kalıbımız ile şeklim verip 180 derece fırında pişiriyoruz afiyet olsun.
  5. Üzerine pudra şekeri dökmek isterseniz soğuduktan sonra döküp servis yapabilirsiniz.

Kereviç Kurabiye (antep’in Bayram Kurabiyesi)

Kereviç Kurabiye (antep’in Bayram Kurabiyesi)

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir