«

Kerebiç Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 125 gram margarin veya tereyağı ( oda sıcaklığında)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1, 5 su bardağı irmik

İç malzemesi :

  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine :

  • Pudra şekeri

Kerebiç Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemelerle hamur yoğurulur.
  2. İç hazırlanır : ceviz, şeker ,tarçın bir kasede karıştırılır.
  3. Ceviz kadar bezeler yuvarlanır ortası açılıp iç koyulur kerebiç kalıbında basılır.
  4. İsterseniz farklı şekilde verebilirsiniz.
  5. 175 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  6. Üzerine pudra şekeri serpilip servis yapılır.

Afiyet olsun

Kerebiç Kurabiyesi

Kerebiç Kurabiyesi

Kerebiç Kurabiyesi

Kerebiç Kurabiyesi

Kerebiç Kurabiyesi

Kerebiç Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *