«

Kerebiç Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2 tane yumurta
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket margarin
  • Aldığı kadar un (9 bardak un kullandım)

İç malzemesi

  • 3 su bardağı çekilmiş ceviz ve antep fıstığı karışık
  • 3 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üzerine

  • Pudra şekeri

Kerebiç Tarifi Yapılışı

???? Gaziantep imizin geleneksel Bayram pastalarından olan kerebiç tarifimiz. ben iki ölçek olarak yaptım ama siz yarı yarıya ölçü kullanarak ta yapabilirsiniz gayette güzel olur????nefis bir kurabiye evet gelelim tarifimize;

  1. Bütün malzemeleri karıştırıp unu da kontrollü olarak ekleyerek karıştırın ve yoğurun. (un miktarı yumurtanın büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir)Oldukça yumuşak ele yapışmayan bi hamur yoğuralım ve 10 dk dinlendirmeye bırakalım.
  2. Hamurumuzdan cevizden büyük mandalinadan az küçük bezeler alıp içini oyalım(içli köfte yapar gibi) ve içine 2-3 tatlı kaşığı dolusu çekilmiş ceviz ve antep fıstığı karışımımızdan koyup yuvarlayıp kerebicç kalıbımıza koyup bastırıyoruz ve iki defa yere vurarak kalıptan çok rahat çıkarıyoruz.
  3. Hazırlanan kerebiçlerimizi yağlı kağıt serili tepsiye veya direk tepsiye dizelim ve 170 derecede orta kısımda üstünü pembeleştirmeden altı kızarana kadar pişirelim.
  4. Ağzı kapalı bi şekilde aylarca hiçbirşey olmadan saklayabilirsiniz.
  5. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

afiyet olsun ????????????

Kerebiç

Kerebiç

Kerebiç

Kerebiç

Kerebiç

Kerebiç

Kerebiç

Kerebiç

Kerebiç

Kerebiç

Kerebiç

Kerebiç

Kerebiç

Kerebiç

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *