«

Kereviç ( Gaziantep Özel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin ;

  • 200 gram toz antep fıstığı veya tercihe göre ceviz içi
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı toz tarçın

Üzeri İçin ;

  • Pudra şekeri

Kereviç ( Gaziantep Özel) Tarifi Yapılışı

  1. Margarin ve şekeri derin bir kaba alıp yoğurma işlemine başlıyoruz.
  2. Sırasıyla diğer malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
  3. Unu yavaş yavaş ekliyoruz yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  4. Sonrasında ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içini oyarak iç harcını ekleyip kapatıyoruz ve şekil kalıbında şekillendiriyoruz.
  5. 180 derecede ki fırında pişiriyoruz.

Kereviç ( Gaziantep Özel)

Kereviç ( Gaziantep Özel)

Kereviç ( Gaziantep Özel)

Kereviç ( Gaziantep Özel)

Kereviç ( Gaziantep Özel)

Kereviç ( Gaziantep Özel)

Kereviç ( Gaziantep Özel)

Kereviç ( Gaziantep Özel)

Kereviç ( Gaziantep Özel)

Kereviç ( Gaziantep Özel)

Kereviç ( Gaziantep Özel)

Kereviç ( Gaziantep Özel)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *