«

Kereviç Kurabiye (Gaziantep Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un ( yaklaşık beş su bardağı un)

İç harcı için;

  • 1  kase çekilmiş Antep fıstığı (isteğe göre ceviz, badem, fındık)
  • 1  çay kaşığı pudra şekeri
  • 1  çay kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Kereviç Kurabiye (Gaziantep Yöresi) Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurta çırpılır.
  2. Üzerine margarin, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek hamur yoğrulur.
  3. İç harcı için çekilmiş fıstığa pudra şekeri ve tarçın eklenip karıştırılır.
  4. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp kereviç kalıbına konulur.
  5. Hamurun ortasına hazırladığımız iç harçtan konulup kapatılır.
  6. Yağlı kağıt serilen tepsiye hazırlanan kurabiyeler konulup 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Pişen kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.

Kereviç Kurabiye (gaziantep Yöresi)

Kereviç Kurabiye (gaziantep Yöresi)

Kereviç Kurabiye (gaziantep Yöresi)

Kereviç Kurabiye (gaziantep Yöresi)

Kereviç Kurabiye (gaziantep Yöresi)

Kereviç Kurabiye (gaziantep Yöresi)

Kereviç Kurabiye (gaziantep Yöresi)

Kereviç Kurabiye (gaziantep Yöresi)

Kereviç Kurabiye (gaziantep Yöresi)

Kereviç Kurabiye (gaziantep Yöresi)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *