«

Alışılmış kurabiye görüntülerinden sıkıldıysanız tam bahara aylarına yakışır bşr tarifimiz var. Ağızda dağılan kıyır kıyır yapısı ile görenleri ve yiyenleri kendine hayran bırakıcak bir lezzet Kesme Çiçek Kurabiye.

Malzemeler:

  • 100 gr oda ısısında tereyağı
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 buçuk su bardağı kadar un

 

Ekstra Malzemeler

Üzeri için:

  • 1 yumurta akı
  • Renkli şekerlemeler (pasta süsü)

 

Hazırlanışı:

  1. Derin bir kaba yumuşak tereyağı, yumurta, pudra şekeri, nişasta, sıvı yağ ve vanilyayı alıp karıştıralım.
  2. Üzerine yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
  4. Üst kısmına yumurta akı sürüp renkli şekere bulayalım.
  5. Bıçakla dilimler keselim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  7. Afiyet Olsun.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *