Kestaneli Kurabiye

Kestaneli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3 su bardağı un

İçi için;

  • 15-20 tane kestane
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kestaneli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Kestanelerin kabuğu soyulur. Tencereye kestaneler koyulur ve üzerini geçecek kadar su konulur.
  2. Haşlanan kestanelerin ince kabuğu soyulur, bir tavaya kestane ve şeker koyulur. 5 dakika pişirilir. Piştikten sonra tarçın eklenir ve soğumaya bırakılır.
  3. Hamuru için un hariç tüm malzemeler yoğrulur. Yavaş yavaş un eklenir.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlanır, ( 25 tane çıkıyor. )
  5. Merdane ile hamur açılır içine kestane parçaları konulur.
  6. 180 derece fırında 30 dakika pişirilir. Piştikten sonra üstüne pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun 😋

Kestaneli Kurabiye

Kestaneli Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir