Kurabiye Tarifleri
Kestaneli Kurabiye
Kestaneli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 3 su bardağı un
İçi için;
- 15-20 tane kestane
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Kestaneli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Kestanelerin kabuğu soyulur. Tencereye kestaneler koyulur ve üzerini geçecek kadar su konulur.
- Haşlanan kestanelerin ince kabuğu soyulur, bir tavaya kestane ve şeker koyulur. 5 dakika pişirilir. Piştikten sonra tarçın eklenir ve soğumaya bırakılır.
- Hamuru için un hariç tüm malzemeler yoğrulur. Yavaş yavaş un eklenir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlanır, ( 25 tane çıkıyor. )
- Merdane ile hamur açılır içine kestane parçaları konulur.
- 180 derece fırında 30 dakika pişirilir. Piştikten sonra üstüne pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun 😋