Kibrit Kurabiye

Kibrit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin;

  • 70 gram margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 kahve fincanı su
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 paket vanilya
  • 5-6 toz tuz

Çikolatası İçin;

  • 15 gram sütlü çikolata

Kibrit Kurabiye Tarifi Yapılışı

Önce margarinimizi buzdolabımızdam çıkartalım.
Oda sıcaklığında yumuşasın.
Bizde pudra şekerimizi, kabartma tozumuzu, vanilyamızı eleyip margarinimizin üzerine ekleyelim.
Şimdi unumuzu da eleyerek ekleyelim.
İyice yoğurduysak 10 dakika buzdolabımıza kaldıralım ki hamur şöyle bi kendine gelsin.

(*Biz hiç boş durabilir miyiz? 🙂 Hamurumuzu açabileceğimiz bi tepsi veya açma tahtası, bir merdane, son olarak ta sert bi spatula veya düz bir bıçak. )

Buzdolabımızda kendini iyice toplayan hamurumuzu alalım.
İki eşit parçaya bölelim.
1 santimetre kalınlığında açalım.
4 santimetre uzunluğunda olacak şekilde keselim.
Şimdi yine 1 santimetre kalınlığında keselim.
Yani şöyle olacak;
uzunluk 4 santimetre, kalınlık 1 santimetre olacak.
Şimdi tepsimize dizelim aralarda biraz boşluk bırakarak dizelim ki kabarıp bir birine yapışmasın.
Bütün hamurumuz bitene kadar işleme devam edelim.
160 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirelim.
Onlar pişerken biz kullandığımız eşyalarımızı bi toplayalım.
Ama bu kurabiyeler boş bırakmaya gelmiyor, ilgi istiyor 🙂 bi gidip yoklayalım.
Hafif bi renkleri değiştiyse alalım.
AMAN DİKKAT ELİMİZİ YAKMAYALIM.
Tepsimizin de altına bir şey koyalım ki halımız yanmasın.
Şimdi onları soğumaya bırakalım.
Onlar soğuyana kadar bizde çikolatamızı benmari usulü eritelim.
Benmari nasıl mı olur? Şöyle olur;
Bizim çikolatamız az bi miktar olduğu için şu şekilde yapıyoruz.
Bi kaseye çikolatamızı alıyoruz.
O kasenin bi tık daha büyüğünü de alıyoruz.
Büyük kasenin en fazla ortasına gelecek kadar kaynar su ekliyoruz.
Üstüne de çikolatamızın bulunduğu kasemizi yerleştiriyoruz.
Çikolatamız da eridiğine göre bi bakalım kurabiyelerimiz soğumuş mu.
Hımmm ılıkmış daha zaten bizde öyle istiyoruz ki tepsimizden daha kolay ve kırmadan çıkarabilelim.
Şimdi kurabiyelerimizi tek tek alalım.
Ha unutmadan bana en zor tarafı çikolataları batırdıktan sonra ki kısmı geldi.
Şimdi biz bi kesme tahtası alalım veya yıkamadıysak üzerinde açtığımız tepsi de olur.
Sırayla hepsinin tek bi ucunu çikolatamıza batıralım.
Şimdi çikolatanın olduğu taraf havada kalacak şekilde güzelce dizelim.
Bir birine değmesin diye boşlukta bırakalım aralarına.
Onlar soğuk bi yerde öyle bi 10 dakika kadar beklesinler.
Biz bi mutfağımızı toplayalım.
Çayımızı demleyelim.
Şimdi kurabiyelerimizi alıp buzdolabına götürelim orada da yaklaşık 10 dakika kadar beklesinler ki çikolataları tam donsun.
Sıra geldi servis edip afiyetle yemeye.

#NOT: Az yiyelim biraz formumuza dikkat edelim. 🙂

~•~AFİYET OLSUN~•~

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir