Kinoalı Çikolatalı Kurabiye

MALZEMELER

1 su bardağı kinoa gevreği

1/3 su bardağı öğütülmüş keten tohumu

1/3 su bardağı dövülmüş badem

1 muz

3 yemek kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı toz tarçın

2 yemek kaşığı bal

TARİF

Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra fırını önceden 170 derecede ısıtın.

Muzu püre haline getirdikten sonra bal, tarçın ve kakaoyla karıştırın.

Kinoa gevreği, öğütülmüş keten tohumu ve dövülmüş badem kattığınız kurabiye hamurunu hafif yapışkan bir hamur haline gelene kadar karıştırın.

Arzu ettiğiniz büyüklükte hazırladığınız kurabiyeleri, aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika, üzerleri ve taban kısımları hafif bir renk alana kadar pişirin.

Küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız bitter çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin.

Fırından alıp ılınmaya bıraktığınız kurabiyelerin taban ya da kenar kısımlarını eritilmiş bitter çikolataya batırdıktan sonra yağlı kağıt üzerinde soğutun. Sevdiklerinizle paylaşın.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir