Kirpi Kurabiye Tarifi

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Kirpi Kurabiye Tarifi
Kirpi Kurabiye Tarifi

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 17.12.2015  |   Okunma : 225  |   Yorum : 0

Kirpi Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 su bardağı un

Üzeri için

  • 80 gr sütlü yada bitter çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Badem kırığı
  • Pasta süsü

Kirpi Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Bu kurabiyeleri kızımın sınıfında yerli malı haftası kutlamaları için hazırladım. Çocuklar bu kurabiyeyi çok seviyorlar. Hem göze hemde damağa hitap eden bir kurabiye. Gelelim yapımına öncelikle tereyağı ,yumurta, pudra şekeri mikserle karıştırılıyor .Daha sonra nişasta, vanilya, un ilave edilip ele yapışmayan bir hamur elde ediliyor .Unu karışıma koyarken azar azar koymalıyız .Kullanılan bardağa göre un miktarı değişebiliyor .Ben klasik su bardağı kullandım. 2. 5 su bardağı un yeterli geldi. Hamurumuzu hazırladıktan sonra elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz .Burun kısmını biraz üçgenimsi bir hal alıyor .Gövde kısmını hafif elimizle bastırarak şekillendiriyoruz.180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz .Fırından çıkan kurabiyelerimizi fırın teline alıp soğumaya bırakıyoruz .Çikolatamızı benmari usulü eritip hazırlıyoruz .Soğuyan kurabiyelerimize fırça yardımıyla erittiğimiz çikolataları sürüp istediğimiz karışıma batırıyoruz .Çikolataya batırdığımız kürdanın ucuyla göz ve ağız yaparak şekillendiriyoruz .Afiyet olsun .Gününüzün güzel geçmesi dileğiyle, Kirpi Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bu Tarifimize Baktınız Mı?  Aşure Kurabiye

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi
Kinoalı Çikolatalı Kurabiye

Kinoalı Çikolatalı Kurabiye Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra fırını önceden 170 derecede ısıtın. Muzu püre haline getirdikten sonra bal, tarçın ve kaka..