Kış Kurabiyesi

Kış Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr teremyağ margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kavrulmuş fındık
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 8-10 adet gün kurusu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Kış Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Bir kapta pudra şekeri ve margarini karıştırıp ardından yumurtayı ve sıvı yağı ekleyin.
  2. Vanilya ve hamur kabartma tozunu da karışıma ekleyip iyice karışmasını sağlayın.
  3. Ardından robottan geçirdiğiniz fındık ve cevizi ekleyin (toz haline gelmeyecek, iri taneli kalırsa daha güzel oluyor).
  4. Küçük küçük doğradığınız gün kurularını da ekleyin ve bir portakalın kabuğunu rendeleyin.
  5. Tarçını da ekledikten sonra unu azar azar ilave edin.
  6. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  7. Hazırladığınız hamuru yağlı kağıdın üzerinde rulo şekline getirin ve sarın.
  8. Ardından buzdolabında (dondurucuda) 45 dakika kadar bekletin.
  9. Sonrasında çıkarıp dilimleyin (dondurucuda beklediği için kolay dilimlenecektir).
  10. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  11. Kurabiyenize damak zevkinize göre kuru üzüm, kuru kayısı vs. ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun 😊

Kış Kurabiyesi

Kış Kurabiyesi

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir