Kurabiye Tarifleri
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Çörekotlu Kurabiye
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Çörekotlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı veya margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı acı toz biber
- 1 yumurta akı
- 1 kabartma tozu
- Yarım çay bardağı çörek otu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Çörekotlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Derin bir kaba tereyağ, sıvı yağ, bir adet yumurta akı, bir tatlı kaşığı sirke, bir tatlı kaşığı mahlep, toz şeker, tuz kırmızı toz biber ve çörek otu eklenip iyice karıştırılır.
- Ayrı bir kapta kabartma tozu ve un azar azar eklenir. (Ben 3 su bardağı un ekledim. ) Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
- Yoğrulan hamur 10 dk dinlendirilir.
- Ardından hamurdan minik parçalar alınıp yuvarlanır. Fırın tepsisine dizilir.
- Dizilen kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 170 derece fırında 30-35 dk pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Bu kurabiyeler şahane oluyor. Bir kere denerseniz sürekli yapmak isteyeceksiniz 🙂 Afiyet olsun.