«

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke (üzüm ya da elma)
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam (bulamazsanız susamı bir tavada kavurabilirsiniz)
  • 2. 5 3 su bardağı kadar un

Üzeri İçin ;

  • 160 gr çikolata benmari usulü eritilecek

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Un kabartma tozu ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırıp en son unlu malzemeleri ekleyip yoğuralım.
  2. Hamur kıvam alınca içerisine kavurduğumuz susamları ekleyip tekrar yoğuralım.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp üzerine çatalla bastırıp şekil verelim.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuduktan sonra benmari usulü ettiğiniz çikolata batırıp tekrar yağlı kağıt üzerine koyalım.
  6. Çikolataları donana kadar bekleyelim daha sonra servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Kıyır Kıyır Ağızda Dagilan Pastane Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Ağızda Dagilan Pastane Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Ağızda Dagilan Pastane Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Ağızda Dagilan Pastane Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Ağızda Dagilan Pastane Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Ağızda Dagilan Pastane Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Ağızda Dagilan Pastane Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Ağızda Dagilan Pastane Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Ağızda Dagilan Pastane Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Ağızda Dagilan Pastane Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Ağızda Dagilan Pastane Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Ağızda Dagilan Pastane Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *