Kıyır Kıyır Dereotlu Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Dereotlu Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım paket tereyağ veya margarin (125 gr. )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
  • Doğranmış dereotu

Üzerine

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
  • Susam

Kıyır Kıyır Dereotlu Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Dere otlu aromasıyla ağızda dağılan mis gibi tuzlu kurabiyem misafirlerimden tam not aldı. Denemenizi tavsiye ediyorum 🙂
Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağına un hariç diğer malzemeleri koyup iyice karıştırıyoruz. Ardından unumuzu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru buzdolabı poşetine koyup dolapta en az 20 dk. Dinlendiriyoruz. Hafif un serptiğimiz tezgaha merdaneyle çok ince olmayacak şekilde ( en az 2 cm. ) açıyoruz. Arzu ettiğimiz bir kalıpla şekillendirip tepsiye diziyoruz. Üzerine sıvı yağ ve yumurta sarısını çırpıp sürüyoruz. Susam veya çörek otu serpip 180 derecede altın sarısı renginde kızarana kadar pişiriyoruz ( ortalama 15-20 dk. Yeterlidir. Fazla pişirirseniz sert olurlar). Çok bereketli olan bu hamurdan iki tepsi tuzlu kurabiye oldu. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂

, Kıyır Kıyır Dereotlu Tuzlu Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir