Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye

- 250 gr kahvaltılık sürülebilir margarin (tereyağ tadında olan)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- aldığı kadar un
iç malzemesi;
- 3 orta boy elma
- 7 adet kuru incir
- 3 yemek kaşığı şeker
İlk önce iç harcımızı hazırlayalım, inciri küp küp doğrayıp yarım saat ılık suda bekletelim. Yumuşasın sonra elmaları soyup rendeleyelim ve şekerle pişirelim. Pişmeye yakın inciri de koyup az da öyle pişirelim ve tarçını koyup altını kapatalım, soğumaya bırakalım. Hamurun malzemelerini un hariç elimizde karıştırıp azar azar un ilave edelim ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp elimizde açalım ve bıçak ile 2 tane çizik atalım ve soğumuş olan iç harçtan koyup yavaşça saralım. Bu şekilde hepsini yaptıktan sonra önceden ısınmış 170 derece fırında pişirelim, tadı nefis gevrek. Afiyet olsun.
, Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.