«

Kıyır Kıyır Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 şekerli vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi;

  • 5 adet elma
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı pekmez

Kıyır Kıyır Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İç malzemesi için elmaları rendeleyelim şekeri ekleyip hafif suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. En son tarçınlı ekleyip soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru için tüm malzemeyi birleştirip ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğurup buzdolabında yarım saat bekletelim .Şekil alması kolay olur.
  4. Daha sonra bezeler alıp açalım ve yuvarlar şekiller kesip elmaları içine koyup yarım ay şeklinde katlayalım .
  5. Üzerine bir yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı harcı karıştırıp elmalı pastaların üzerine fırça yardımıyla sürüp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriN.
  6. Üzerine pudra şekeri serpip servis edebiliriz.

Kıyır Kıyır Elmalı Pasts

Kıyır Kıyır Elmalı Pasts

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *