Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 50 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta ( sarısı dışına)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri İçin ;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü ) Tarifi Yapılışı

Herkese Hayırlı Cumalar ve Hayırlı Kandiller diliyorum. Rabbim dualarımızı hayırlarımızı kabul etsin inşallah.

  1. Bir kaba yumurta akı, sıvı yağ, tereyağ, yoğurt, tuz, şeker koyup üzerine yavaş yavaş un ekleyelim.
  2. Kabartma tozunu da ekleyelim.Güzelce yoğuralım minik parçalar kopartıp elimizle uzun şeritler yapalım.
  3. Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekli verelim.
  4. Yumurta sarısına batırıp daha sonrada bolca susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. (yaklaşık 15- 20 dakika)
  6. Pişen kandil simitlerimizi soğumaya bırakalım.
    Afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Kıyır Kıyır Kandil Simidi ( Pastane Usulü )

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir