«

Kıyır Kıyır Kandil Simiti Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 buçuk yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Üzeri için ;

  • 1 yumurta akı
  • Yeterince kavrulmuş susam

Kıyır Kıyır Kandil Simiti Tarifi Yapılışı

  1. Susamı yanmaz tavaya alıp kısık ateşte karıştırarak rengi dönene kadar kavurup soğumaya bırakıyoruz.
  2. Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştırıyoruz.
  3. Un ve kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
  4. 10-15 dakika üzerini kapatarak dinlendiriyoruz.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak rulo yapıp simit şekli veriyoruz.
  6. Önce yumurta akı sonra kavrulmuş susama batırıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  7. 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır. ????????

Bu şekilde hazırlayarak dondurucuda uzun süre bayatlamadan saklayabilirsiniz. Kandil ve bayramlarda misafirlerinize ikram edebileceğiniz ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye. ❤
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Kıyır Kıyır Kandil Simiti

Kıyır Kıyır Kandil Simiti

Kıyır Kıyır Kandil Simiti

Kıyır Kıyır Kandil Simiti

Kıyır Kıyır Kandil Simiti

Kıyır Kıyır Kandil Simiti

Kıyır Kıyır Kandil Simiti

Kıyır Kıyır Kandil Simiti

Kıyır Kıyır Kandil Simiti

Kıyır Kıyır Kandil Simiti

Kıyır Kıyır Kandil Simiti

Kıyır Kıyır Kandil Simiti

Kıyır Kıyır Kandil Simiti

Kıyır Kıyır Kandil Simiti

Kıyır Kıyır Kandil Simiti

Kıyır Kıyır Kandil Simiti

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *