Kurabiye Tarifleri

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı dövülmüş badem
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket hamur kabartma tozu
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Üzeri için ;

  • Yeteri kadar pudra şekeri

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Kurabiye severler için harika ve bir o kadar lezzetli kıyır kıyır bir kurabiye tarifi ile geldim arkadaşlar. Bir alan bir daha istiyor tavsiye ederim 👍 😉

  1. Öncelikle teflon tavaya 1 bardak un ve bademi koyup 6_7 dakika unun kokusu çıkana kadar kavurun, yoğurma kabına boşaltıp iyice soğumasını bekleyin.
  2. Kavrulan un soğuyunca kalan malzemeleri üzerine ekleyip yavaş yavaş un ilave ederek yoğurun.
  3. Toplamda 3 bardak un kullandım ama siz kontrollü olarak kullanın, çok sert olmasın.
  4. Hamurdan bir parça alıp rulo yapın hafifçe ezin ve istediğiniz bir kalıpla ay şekli vererek kesin.
  5. Kalıbınız yoksa su bardağı ile de kesebilirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin, yaklaşık olarak 25 dakika. Ilık olarak pudra şekerine bulayıp servis tabağına alın.

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Kavala Kurabiyesi

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı