Kurabiye Tarifleri
Kıyır Kıyır Limonlu Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Limonlu Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sulu limon
- 2 yumurta sarısı içine akı dışına
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 1, 5 tatlı kaşığı toz şeker
- 6-6, 5 su bardağı un
Üzeri için:
- Yumurta akı ve susam
Kıyır Kıyır Limonlu Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi katın (not; bardağın 4/1 limon suyu geri kalanı su ilave edin. )
- Elinizle karıştırın .
- Üzerine sonra un ilave ederek yoğurun.
- 6 bardaktan sonra dikkatli ekleyin.Hamur yumuşak olmalı.
- Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp simit şekli yapıp önce yumurta akına sonra susama arkalı önlü batırın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin ,fazla kızarmadan çıkartın. AFİYET OLSUN.