Kurabiye Tarifleri
Kıyır Kıyır Pastane Kurabiyeleri (Pekmezli)
Kıyır Kıyır Pastane Kurabiyeleri (Pekmezli) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram teremyağ ya da tereyağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı bal (Şeker)
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 adet yumurta beyazı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3. 5 su bardağı un
Üzeri için
- 1 yumurtanın sarısı
- 2 yemekkaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
Kıyır Kıyır Pastane Kurabiyeleri (Pekmezli) Tarifi Yapılışı
Merhabalar ağızda dağılan çeşit çeşit şekillerde tuzlu-tatlı kurabiyeler yaptım. Ben rafine şeker kullanmadığım için böyle tariflerde bal kullanıyorum siz aynı ölçülerde şeker kullanabilirsiniz. Ama pekmezi ekleyin mutlaka.
- Oda sıcaklığındaki yağımızı un ve kabartma tozu hariç bütün malzemelerimizi yoğurma kabına alıp elimizle mıncıklayalim ve macun kıvamına getirelim.
- Kontrollü bir şekilde unumuzu ve kabartma tozunu ekleyelim.
(Önce üç su bardağı koyun az gelirse ekleme yaparsınız. ) - Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan parçalar koparıp ister benim verdiğim şekillerde ya da dilediğiniz şekilleri yapıp yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
- Yumurta sarısına sıvı yağ ekleyip karıştıralım ve fırça yardımı ile kurabiyelere sürelim.
- Üzerine çörek otu serpelim. (Susam da kullanabilirsiniz. )
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Kurabiyelerimiz hazır deneyeceklere afiyet olsun 🤗