«

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin veya tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta -sarısı üzerine
  • 1 kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3- 3. 5 bardak un

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda ısısındaki margarin ile tüm malzemeler karıştırılır.
  2. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  3. Sonra merdane yardımıyla parmak kalınlığından ince olacak şekilde hamur açılır.
  4. İstenilen şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
  6. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakılır.
  7. Soğuyunca servis yapılır.
  8. Tazeliğini kaybetmeden yiyebileceğiniz bir kurabiye. afiyet olsun🎀🎀

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *