Kıyır Kıyır Pişmaniye Kurabiyesi Tarifi

Kıyır Kıyır Pişmaniye Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ /125 ml çay bardağı
  • 1 su bardağı hindistan cevizi /250 ml bardak
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un /250 ml bardak

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi

Kıyır Kıyır Pişmaniye Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına tereyağı ,sıvıyağ, pudra şekeri ,vanilya koyup elimizle iyice karıştıralım ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bi hamur elde edelim.
  2. Hamurdan parçalar koparıp uzun rulo yapıp bıçak yardımı ile 2 cm şeklinde keserek yağılı kağıt serip tepsimize dizelim.
  3. Önceden ısıtılmış 150 derecede 10-15 dakika pişirelim.
  4. Fırından fırına zaman değişebilir.
  5. Kurabiyelerimizin üzerine ılıyınca pudra şekeri serpip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😋

 

Kıyır Kıyır Pişmaniye Kurabiyesi Tarifi

Kıyır Kıyır Pişmaniye Kurabiyesi Tarifi

Kıyır Kıyır Pişmaniye Kurabiyesi Tarifi

Kıyır Kıyır Pişmaniye Kurabiyesi Tarifi

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir